Bulletin 06/23

Skal si jeg er bakpå med juni-versjonen av min helt nye spalte her på HellesKitchen. Jeg kan bare forklare det med at jeg har hatt en usedvanlig god og (i mine øyne) velfortjent ferie. Og når du ser det jeg har gjort i juni, så er du nok ening meg meg i det siste.

Mai-spalten kan du lese her

Jeg starter med månedens låt. For meg er det Blurs nye singel The Narcissist. Jeg elsker stemmen til Damon Albarn og er så overlykkelig over å få denne nye singelen rett i fanget. Hør den og nyt.

Og når vi er inne på musikk vil jeg også minne om Daft Punk og månedens gjenhør: Random Access Memories fra 2013. For en plate!

Fikk også med utstillingen «Judge it by the cover» på galleriet (art with a) PURPOSE kuratert av tegneserieskaperen Lars Fiske.
Bruno Verjus

Nå leser jeg “The Art of Nourishing” av Bruno Verjus, den franske matskribenten som ble kokk og som nå har den 10. beste restauranten i verden og restauranten hans Table har to michelistjerner og en grønn stjerne. Jeg har spist der og det er knallbra. Jeg hadde også gleden av å møte Bruno i Valencia under The World’s 50 Best Restaurants i juni, Intervjuet med ham kan du lese her fra Mat og Drikke, et nettmagasin jeg skriver for.

Månedens ord: “dødsbohyener”. Du vet, de som står på blant annet Vestkanttorget og selger brukte ting til skyhøye priser. Det er min geniale mann, Erik som oppfant uttrykket. Takk!

Nytt Bon Appétit i posten og det er alltid opptur. Kjenner du ikke til det amerikanske matmagasinet, kan jeg tipse om at det er billig å abonnere på det. Verdt hver dollar.

Jakten på sånne skumgummi-former som man har mellom tærne når man lakker tåneglene ble et prosjekt. Jeg trodde jeg hadde noen eller flere i skapet hjemme, men fant dem ikke. Så da startet jakten. Ingen butikker i Oslo hadde slike. Alle var utsolgt for lenge siden, kunne de opplyse. Til slutt kom jeg over et neglesett på Lindex med skumgummi-greiene som en del av settet. Hurra! Vel hjemme begynte pakkingen til årets ferie og jeg oppdaget at jeg hadde 4 sett i et av skapene jeg ikke hadde kikket i. Noen som trenger et par ubrukte, så si fra. Jeg har!

Apropos skjønnhet. Jeg har fått stacket opp beholdningen med gode skjønnhetsprodukter. Jeg elsker alt fra Origins, og kan anbefale produktene derfra.

Det ble en måned med sommerfester. Ikke at jeg var så mye hjemme i Oslo, men jeg fikk med meg noen.

Rosévin i den franske ambassaden.

Sommerfest i Den franske ambassaden med fingermat og rosévin. Jeg vant til og med et opphold på luksushotell i St. Tropez. Gudene vet når jeg skal få anledning til å benytte meg av en slik premie. Men stas er det uansett.

100 i Oslo. Gå der.

Etter rosévin og fest i den franske ambassaden møtte vi våre kjære venner Kristina og Bendik på nabolagskneipa 100 på Skillebekk. Har du vært der? Så koselig. 

Det har vært flere ambassade-fester denne måneden. Sommerfest i den amerikanske ambassaden der vi fikk McDonald’s-fries og burger. Veldig gøy. 

På den thailandske ambassaden fikk jeg med meg kokkelering “Amazing Journey of Thai Taste in Norwegian Seafood” av kokken Chanyuth Chitprakorb. Spennende å smake kreative thairetter laget med norsk sjømat.

Jeg har deltatt i en paella-konkurransen sammen med 60 andre trente og utrente kokker. Jeg har mast etter stemmer og det har selvsagt reagert på. Noen synes det er slitsomt at jeg spør om hjelp. Beklager det, men jeg synes det kan være greit å spørre om hjelp av og til. Jeg gir tross alt alt stoffet mitt på bloggen gratis. Nå venter vi på avgjørelsen om hvem av de 60 som går videre til den store finalen i Valencia den 20. september. Det er 10 personer som skal konkurrere og jeg håper jeg er en av disse. Ikke at jeg har sjukt mye erfaring med å lage mye paella, men jeg har litt peiling. I alle fall på papiret. Kommer jeg til finalen skal jeg øve og øve. Men jeg tviler på at jeg kommer med.

Og apropos Valencia. Jeg var nettopp der for å være med på The World’s 50 Best Restaurant-utdelingen. I løpet av fire dager spiste jeg på sjukt mange gode restauranter og møtt matjournalistkollegaer fra hele verden. Livet er hardt. Du kan lese om restaurantopplevelsene her

Kofferten min med blant annet tre kilo paellaris ble igjen i Munchen i tre dager, men jeg fikk den heldigvis igjen før jeg skulle pakke til ferien.

Før Valencia var jeg på en pressetur sammen min mann til Galicia. Snakk om flott destinasjon! Vi har begge vært der før og vi blir like betatt hver gang vi kommer dit. Har du vært der? Altså, er du glad i sjømat og det å ikke møte naboen din, så er Galicia svaret på alle dine drømmer. Det kommer etterhvert stoff derfra i magasiner og på blogg. Bare å glede seg. 

I juni ble det også arrangert en fancy Miraval-kveld med rosévin og sjømatplatåer på Frenchie på Majostuen. Vinmaker var der og en del mat- og drikkebloggere. Strålende sol og stas. 

Jeg har også blitt intervjuet om temaet barnløshet til en potensiell film. Som de fleste vet av mine lesere har jeg valgt å ikke ha barn. Det er en avgjørelse jeg har tatt tidlig i min ungdom.

Erik og jeg tok en spontan drømmedag. Carpe diem (eller carpe solskinnsdagen) har en annen betydning for nordmenn når sola skinner og man må bare benytte seg av finværet for man vet jo ikke hvor lenge det holder. Vi tok et par øl på en av bryggene ved Rådhuskaia før vi dro til Kongen Marina. Det er da et artig sted dere! Digger det, faktisk. På kvelden ble det konsert med The Colors Turned Red på Revolver. Erik har skrevet bok om plata med samme navn, forresten. Du får den på Tronsmo bokhandel i Oslo.

Det er morelltid! Det fortjener et bilde, synes jeg.

Jeg var dommer i Margarita-konkurransen “Margarita Twist” på Andre til Høyre en ettermiddag denne måneden. Veldig høyt nivå på drinkene. 

Når det er sagt har vi testet litt drinker hjemme også, og rose-gin og tonic har blitt en favoritt. Sjekk ut oppskrift her.

Jeg har laget litt mat hjemme også, og disse smårettene har jeg endelig fått laget oppskrifter på.

Månedens mest mislykkede uttrykk fra meg: 
“Vi må være effektive når vi slapper av”. Sagt i Galicia da vi hadde 30 min til å pakke koffert, overføre bilder til mac’n og slappe av samtidig. 

Favorittuttrykk: Disco Nap

Det har vært sommer i Oslo og Frognerparken er da alltid en favoritt.

Dagen før sommerferien startet tok vi en lasagne på Café Elise i nabolaget vårt. Det er et veldig koselig nabolagssted som har servert samme mat siden 80-tallet. Ærlig og god mat. Folk kan si det de vil og være snobbete akkurat der, men jeg er superfornøyd med stedet.

Så av gårde til Barcelona!

Hotel Habana Hoose i Barcelona.

Vi tok sommerferie den 29. juni og dro til vårt favorittparadis Cadaques. Men først var vi et par dager i Barcelona og vi hadde lunsj på to eksepsjonelle steder. Først en av våre favoritter: Ultramarinos Marin der man bare må gå for fersk sjømat. Frokost med churros og sjokolade ble det også.

Den siste lunsjen i juni ble inntatt på selveste Disfrutar. Det var 6 år siden vi sist spiste her og vi var overlykkelige over å endelig kunne spise her igjen. Og for et måltid Det kan du lese om senere for dette var både emosjonelt og vakkert. Disfrutar ligger nå på 2. plass over verdens aller beste restauranter i følge The 50 Best – og den er kåret til Europas beste restaurant. De kan være inne på noe, der.

Favorittrett i juni. Denne er vanskelig for jeg har spist så sjukt mye godt denne måneden. Men det er en rett som var 100 % perfekt og det var en som skiller seg ut. En friterte, florlett bolle fylt med rømme og kaviar servert med trøffelvodka til børster alle andre gode retter av banen. Hvor fikk jeg den? På Disfrutar i Barcelona.

Denne måneden oppsummert på Michelin-vis:
1 restaurant med ⭐️⭐️⭐️
3 restauranter med ⭐️⭐️
4 restauranter med ⭐️
1 Bib gourmand
1 Michelin-tallerken

Forrige

Småretter til helgebordet

Daniel Humm: – Plantebasert kost er fremtiden

Neste

Legg igjen en kommentar