Asiatisk ribbe med smak av krydder og eksotiske frukter

Jeg har tidligere gitt dere fremgangsmåten på god ribbe. (Se link nederst i saken). Her er oppskriften på asiatisk ribbe med appelsinsaus, fersken  og granateple.
Gni ribben inn med salt, pepper og stjerneanis i pulverform. i bunnen av leirgryten (eller annen form med lokk) legger du 1 løk delt i 4 samt 3 fedd fersk hvitløk. Legg ribben i leirgryten og riv skallet av en appelsin og ha saften av en appelsin i bunn av gryten sammen 2 dl vann. Sett i ovnen på 200 g i 11/2 time. Ta av lokket og sil av kraften i en gryte. Stek ribben videre på 220 grader til svoren begynnner å poppe. ca 30 minutter. Da skrur du på grillen og steker noen minutter til ribben er sprø og fin.Kraften skummes for fett. Kok inn til halvparten. Ha i 1 ss soyasaus. Smak til evt med mer soya.I en skål har du i fersken i terninger, saften fra 1 lime, 1 neve hakket koriander, 1 granateple. Chili etter smak.
Slik får du frøene ut av et granateple: Del det i to. legg flatsiden i hånden og kakk forsiktig med en tresleiv. Da vil frøene dette ut naturlig uten at de ødelegges.
Server med sukkererter og squasbiter, hvis du liker det. Squaskterningene stekte jeg kjapt i litt olivenolje og salt, pepper.Det er også dekorativt med ristede sorte sesamfrø over, men det er ikke avgjørende.
Oppskrift på ribbe

Forrige

Sitron er viktig, det!

Brød bakt med emmer

Neste

Legg igjen en kommentar