Asiatisk ribbe med smak av krydder og eksotiske frukter

| |

Jeg har tidligere gitt dere fremgangsmåten på god ribbe. (Se link nederst i saken). Her er oppskriften på asiatisk ribbe med appelsinsaus, fersken  og granateple.
Gni ribben inn med salt, pepper og stjerneanis i pulverform. i bunnen av leirgryten (eller annen form med lokk) legger du 1 løk delt i 4 samt 3 fedd fersk hvitløk. Legg ribben i leirgryten og riv skallet av en appelsin og ha saften av en appelsin i bunn av gryten sammen 2 dl vann. Sett i ovnen på 200 g i 11/2 time. Ta av lokket og sil av kraften i en gryte. Stek ribben videre på 220 grader til svoren begynnner å poppe. ca 30 minutter. Da skrur du på grillen og steker noen minutter til ribben er sprø og fin.Kraften skummes for fett. Kok inn til halvparten. Ha i 1 ss soyasaus. Smak til evt med mer soya.I en skål har du i fersken i terninger, saften fra 1 lime, 1 neve hakket koriander, 1 granateple. Chili etter smak.
Slik får du frøene ut av et granateple: Del det i to. legg flatsiden i hånden og kakk forsiktig med en tresleiv. Da vil frøene dette ut naturlig uten at de ødelegges.
Server med sukkererter og squasbiter, hvis du liker det. Squaskterningene stekte jeg kjapt i litt olivenolje og salt, pepper.Det er også dekorativt med ristede sorte sesamfrø over, men det er ikke avgjørende.
Oppskrift på ribbe

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Legg igjen en kommentar