Appelsingløgg for adventstiden

Hva er vel mer advent enn appelsin og nellikspiker. Det dufter fantastisk.

Ja, så er det straks adventstid og vi skal drikker gløgg. Jeg lager gløgg selv. Og det blir gjerne den franske varianten Vin Chaud jeg lager.

Les mer: Lag Vin Chaud selv.

Les mer: Årets Blossa-smak.

Men jeg vil ha appelsin- og nelliksmaken! Jeg oppdaget tidligere i høst en fantastisk appelsinvin på Polet.  Naranjas Ché Tarongino er rett og slett en lavalkoholvin laget på appelsiner. Den smaker mye appelsin, er naturlig og har masse smak av appelsinmarmelade. Litt spesiell å drikke alene, men super i cocktails og ikke minst i gløgg! Det er så enkelt også. Du varmer vinen. Ikke kok den, for da fordamper alkoholen vekk og da er jo moroa borte.

Tilsett nellikspiker sammen med en kanelstang eller to (til 1 flaske appelsinvin legger du i 2 kanelstenger og 5 nellikspiker. Skru av platen og la krydderne ligge i vinen i fem minutte før du siler av vinen i glass som tåler varme. Du kan pynte med en kanelstang i hver eller en appelsinremse. Jeg brukte sitronskall for å få inn litt mer friskhet. Du kan til og med sette en nellikspiker i skallet for å understreke at dette er en adventsgløgg. Dette er jeg sikker på at du finner ut av.

NB: Det kan være du synes gløggen er for lite søt. Appelsinvinen inneholder kun 1 gram sukker per liter, så den er veldig tørr. Tilsett sukkerlake (50/50 vann og sukker kokt opp til lake) eller sukker når vinen varmes.

God advent!

dscf7089

 

Forrige

Mormors æbleskiver

Dette skal du spise og drikke i 2017

Neste

Legg igjen en kommentar