7-stjerners lunsj blant presidenter og kongelige

Dubai er synonymt med luksus, gull og glam. Det er sykt mange rike mennesker som bor her og som kommer hit som turister. Rike sjeiker og kjendiser. Det er simpelthen utrolig fascinerende.

"Seilet" Burj Al Arab i Dubai.
«Seilet» Burj Al Arab i Dubai. (foto: Burj Al Arab)

 

Du kjenner sikkert til hotellet Burj Al Arab Jumeirah? På folkemunne kalles det «Seilet». Det storslåtte hotellet er verdens eneste 7-stjerners hotell. Tenk det, da!

Men stopp litt… Finnes det egentlig 7-stjerners hoteller? Nei, det gjør jo ikke det, for systemet stopper på 5 stjerner. Grunnen til at dette går for å være et 7-stjerners hotell er enkel: Da «Seilet» sto ferdig bygget i 1999 var Dubai en liten ørkenby. For å tiltrekke seg oppmerksomhet og for å få folk til å komme til byen, ble det annonsert av verdens eneste 7-stjerners hotell hadde åpnet. Dette for å skille seg fra 5-stjernes hotellene og si at «vi har noe som er så flott at det egentlig ikke finnes».

«Seilet» er verdens høyeste all-suite- hotell på hele 321 meter og designet som et klassisk arabisk seil fra dhow-båtene, som du vil kunne se i hele den arabiske verden, også på swahilikysten i Øst-Afrika.

Her matcher man dagens antrekk etter dagens bil.
Her matcher man dagens antrekk etter dagens bil.

De har to kongelige suiter og to presidentsuiter på hotellet. Hotellet har selvsagt egen helikopterlandingsplass på taket.

Fun Fact: Visste du at du kan bestille Über-helikopter i Dubai? Yes you can!

Les om verdens høyeste hus og verdens største shoppingsenter. Selvsagt i Dubai.

Teppene er håndlagde i India og Sør-Afrika. Lysekronene er fra England. Det nye badeområdet (som bygges nå) er laget av treverk fra Finland. All marmor er fra Italia og hotellet er belagt med 1,965 kvm med bladgull.

Sånn. Da skjønner du litt om hvordan det er stelt med dette hotellet, eller hur?

En omvisning i en av de to president-suitene som finnes på hotellet. Klart man må ta en selfi i speiltaket.
En omvisning i en av de to president-suitene som finnes på hotellet. Klart man må ta en selfi i speiltaket.

Jeg er altså invitert av pr-sjefen på hotellet (Nina fra Sverige)  til å spise en herlig lunsj i en av hotellets mange restauranter. De har hele 8 restauranter her. De fleste restauantene i Dubai ligger inne i selve hotellene, fordi de har lov til å servere alkohol. På restauranter som ligger på «gaten» er alkoholservering strengt forbudt. Det med alkohol og Dubai er et kapittel for seg. Prøv ikke å sette deg bak rattet etter å ha drukket. Det kan koste deg både dyrt, fengsel og det som verre er. Tipset er å ta en taxi fra restauranten og rett til ditt hotell.

Al Mahara.
Al Mahara. Sleeping with the fishes? Heldigvis ikke. Eating with the fishes. Restaurant Al Mahara.

Men tilbake til sjømatrestauranten, Al Mahara og vår 7-stjerners lunsj. Vi kommer inn i en gullbelagt buegang og ser rett inn i et yrende undervannsliv. Vi får følelsen av å være på havets bunn inne i et slags Jules Verne-univers.

Gjennomført dekor i restauranten. helt klare referanser til havet.
Gjennomført dekor i restauranten. helt klare referanser til havet.

Al Mahara betyr «Østers» og følelsen av å være under vann er derfor litt av stemningen de vil formidle. Alt er gjennomført til fingerspissene og referanser til havet ligger i alle detaljer: Koralldekor, glasskunst og et massivt, rundt basseng i midten av hele lokalet. Man sitter å ser på fiskene uansett hvor man sitter i restauranten. Det er helt fantastisk. Men for de som synes det er litt rart å spise fisk når man sitter å ser på fisk, har de da en stor kjøttmeny i tillegg til deilig fisk og skalldyr.

Les om kryddermarkedet i Dubai.

Kjøkkensjef Maxime Luvara.
Kjøkkensjef Maxime Luvara.

Kjøkkensjefen heter Maxime Luvana og er fransk. Han får varer flydd inn 2-3 ganger i uken og han velger bare det beste av det beste fra over alt i verden. Som et eksempel velger han kun kamskjell fra Norge, da disse er bærekraftige og de beste i verden, ifølge kjøkkensjefen. Man kan ikke annet enn å være enig. Klart de er best i verden. Tunfisken han bruker er oppdrett – og dette er igjen for bærekraftigheten.

Fristende brødkurv. Selve kurven er laget av et metall og det er varmet opp for å holde brødet varmt.
Fristende brødkurv. Selve kurven er laget av et metall og det er varmet opp for å holde brødet varmt. Vi får smør med tang. Mer hav blir det ikke.

 

Tuna Gravelax Cured with Vodka and Coriander, Siberian Oscietra Caviar, Green apple, Cucumber and Celery yuzu Jelly.
Fantastisk forrett. Tuna Gravelax Cured with Vodka and Coriander. Siberian Oscietra Caviar, Green apple, Cucumber and Celery.  Yuzu Jelly.

 

Alaskan King Crab and Foie Gras Ravioli Stewed Leeks in Vinaigrette Lightly Creamed “Lobster Jus – Soup”
Alaskan King Crab and Foie Gras Ravioli. Stewed Leeks in Vinaigrette. Lightly Creamed “Lobster Jus – Soup”

 

Norske kamskjell! Seared Hand Dived Scallops with Herb “Viennese”, Braised Fennel, Endive with Roasted Pear, Onion Confit in Ginger and Turmeric Jus
Norske kamskjell! Seared Hand Dived Scallops with Herb “Viennese”, Braised Fennel, Endive with Roasted Pear, Onion Confit in Ginger and Turmeric Jus

 

 

DSCF8989
Deilige dråper.
Roasted Atlantic Wild Turbot and Yabbies’ Carrot Gremolata, Romanesco and Sea Urchin Glazed Potatoes, Sweet Spice Jus
Roasted Atlantic Wild Turbot and Yabbies’
Carrot Gremolata, Romanesco and Sea Urchin Glazed Potatoes, Sweet Spice Jus
Man kan aldri få for mye trøffel. Min favorittrett denne lunsjen: Line caught Sea Bass with Almond Sauce. Salsify Rolled in Black Truffle, Forest Mushrooms and Spinach. Crispy Skin
Man kan aldri få for mye trøffel. Min favorittrett denne lunsjen: Line caught Sea Bass with Almond Sauce. Salsify Rolled in Black Truffle, Forest Mushrooms and Spinach. Crispy Skin
Jeg bare sier... Chocolate “Moelleux” Azelia 35% Whipped Ganache. Hazelnut and Cookie Crumble
Jeg bare sier… Chocolate “Moelleux”
Azelia 35% Whipped Ganache. Hazelnut and Cookie Crumble
Og her... Citrus Marmalade and Confit on White Chocolate. Cheesecake and Passion Fruit Sorbet
Og her… Citrus
Marmalade and Confit on White Chocolate. Cheesecake and Passion Fruit Sorbet
Smågodt til kaffen.
Smågodt til kaffen.

Skal du spise på denne restauranten må du bla opp en del lapper. Bare så det er klart: En forrett kan fort komme opp i 800 kroner. Og da kan du regne deg til resten. Det er billigst å velge en tasting meny. Men denne restauranten slenger man ikke bare sånn innom. Dette er en restaurant for de helt spesielle anledninger. Så får det heller koste. Men kvaliteten på maten er fantastisk og råvarene er spektakulære. Et minne for livet.

(Foto: Burj Al Arab)
Takk for meg! (Foto: Burj Al Arab)

 

Fun Fact: Det er over 28 000 lysarmaturer i Burj Al Arab Jumeirah.

Til info: Jeg har vært på pressetur med Dubai Tourism. Alle utgifter er dekket.

Forrige

Vårlig ribbe med blodappelsinsaus, lun salat og potetpuré

Svinenakke med rødbetgnocchi, brunet smør og salvie

Neste

Legg igjen en kommentar