4 hemmelige perler i Dubai

Dubai er ikke bare luksushoteller og gull. I de gamle bydelene ligger perler av lokale restauranter som viser akkurat hvor internasjonal Dubai er i matveien. I anledning Dubai Food Festival , arrangeres en årlig konkurranse. Innbyggerne av Dubai skal stemme på de restaurantene de synes er hemmelige perler. Kriteriene for nominasjonene er at restauranten må være mulitkulturell med tanke på at Dubai har 200 forskjellige nasjonaliteter. Det andre kriteriet er at restauranten må ligge i Old Dubai. Ut fra dette ble det valgt ut 20 restauranter.

Ut fra de 20 ble det så valgt ut 4 juveler. Disse fire restaurantene har jeg besøkt. Turen ble arrangert av et firma som heter The Frying Pan Adventures. Den turen jeg var med på er ikke en del av det faste opplegget deres. Den gjør de kun tre ganger, og alle tre er nå gjennomført i forbindelse med matfestivalen. Dette er fordi stedene ikke skal bli «ødelagte» av for mye oppmerksomhet. Men man kan besøke restaurantene på egen hånd eller se på hele listen over de 20 utvalgte perlene.

Les om lunsjen på Dubais 7-stjerners hotell.

Les om Deilige Dubai, verdens høyeste hus og verdens største shoppingsenter.

Matturen foregikk på en meget profesjonell måte: Egen minibuss, ørepropper slik at vi kunne følge med på guiden, tre guider. Arva snakket om alt som hadde med mat å gjøre og Gabbi og Mohammed ga fotooppgaver for de som ville lære å ta matfoto. Så lærerikt.

Les om Dubais kryddermarked.

vi er klar for jakten på Dubais fire hemmelige perler.
vi er klar for jakten på Dubais fire hemmelige perler.

Første stopp var Mannaland – en koreansk restaurant. Vi spiste Banchan, som er et utvalg små retter: Potetsalat, tofu, fiskekaker, kimchi, syltede reddiker og syltet bak choy.

Så fikk vi Galbi, short ribs av okse marinert i soyasaus, hvitløk, sukker, eple- og pærejuice. Dette kjøttet smelter på tungen! Det grilles på bordgrillen foran oss og spises med fingrene i salatblad sammen med samjam (dipp med chili, fermentert soyapaste, sesamolje, vårløk, løk og hvitløk), løk, grønne chili og hvitløk.

Dolt Bibimbap er grønnsaker og ris servert i en glovarm steingryte. På toppen ligger et stekt egg som skal brytes med en skje og blandes med hele retten før det stivner. Så blandes det koreansk gochujang (chilli paste) inn i retten. Vi får også servert en rett med glassnudler og grønnsaker som heter Japchae. (bilder i karusell)

Les om da jeg var på koreansk restaurant i Oslo.

Neste stopp på programmet er en fantastisk iransk restaurant som åpnet i 1978. Grunnleggeren er nå død (i fjor), men restauranten drives videre av hans tre smågale sønner. Det er nesten som å komme inn i et museum: Gamle telefoner, pengesedler, ting og tang over alt. Det er dypt fascinerende. Her er det lange kører av folk som skal ta med seg mat hjem. Dette er tydeligvis et sted som er populært blant lokalbefolkningen.

Special Ustad Kabab Restaurant 

Dette er en ekte kabab (ikke kebab)-restaurant. Vi får et stort fat fylt med deilige retter og skåler med tilbehør. Her er det Kabab Koobideh (kvernet lammekjøtt), Joojeh (kylling med bein), Kabab Khas (kylling med yoghurt), Khorak Bahraini chicken (kylling med syltet sitron, også kalt loomi). Til dette får vi ris med zereshk, som er barberries, og smør. Kjøttet legges på brød sammen med tilbehøret og så strør man sumac-pulver over. Sumac er pulver av syrlige bær som man finner i Midtøsten. (bilder i karusell)

Samad Iraqi Restaurant

Tredje stopp er en irakisk restaurant som spesialiserer seg på grillet fiskerett som heter Masquof. Denne flate fisken (den kalles Ghattan og er en type barbel/karpesfisk) grilles på høykant i utkanten av en stor ildgrop. Det er vindu fra gaten og inn i den fine restauranten og man kan se fisken grilles sakte. Den spises med tanoor-brød, løk, tomatpersille og amba (syrlig mangosyltetøy). Først får vi en velsmakende linsesuppe (shorbat adas) med presset sitronsaft over. (bilder i karusell)

Siste stopp er et japansk bakeri. Jøss, fins det? Ja, i Dubai gjør det det. Dette er en helt fantstisk butikk/café som selger brødvarer og kaker. Det er en ganske stor japansk befolkning i Dubai. De kom hit da et av de store japanske merkene startet fabrikk her.

Yakitate

Vi kjøper med oss hver vår godsak og setter oss på en plass like ved og nyter den. Jeg har aldri smakt japanske bakervarer før og de er fascinerende. Noen har et lag av is i midten, mange er laget av grønn matcha-te. (bilder i karusell)

Til info: Jeg har vært på pressetur med Dubai Tourism. Alle utgifter er dekket.

Forrige

Svinenakke med rødbetgnocchi, brunet smør og salvie

Jossas franske fristelser

Neste

Legg igjen en kommentar