15 steder du bør sjekke ut i sommer

Etter at spisestedene igjen åpnet dørene har jeg og Erik kost oss på Oslos mange serveringssteder. Her får du en kjapp oversikt over gode steder i byen min, men først til et som ligger 15 min unna med 31-bussen utenfor Oslos grenser.

Sjøflyhavna ligger på Fornebu. Dette stedet hadde sjenkebevilgning mens Oslo var tørrlagt og en søndag tok vi turen ut til dette flotte stedet i vannkanten for å nyte en kald en. Perfekt for utepils og pizza.

Kongen Marina ligger på Frognerstranda. For oss som savner Miami og palmer er dette stedet perfekt. Her får du San Miguel på tap og mat. Pizza har de til de går tom og de er veldig gode. Litt stive priser på vin, men det glemmer man fort når man endelig har fått en av de behagelige strandstolene ved bryggekanten. Da er alt chill. Kongen Marina har også fått saunabrygge for den som liker det.

Gartneriet på Bygdø Kongsgård er en nyoppdaget perle for oss. Inne i drivhuset kan du sitte blant tomatplanter og vinranker og spise små, lekre lunsjretter og drikke et glass naturvin. Du kan til og med bestille en piknik-kurv og nyte mat og drikke på gartneriets flotte område!
Kun åpent i helgene.

Lille Herbern er for oss fremdeles en stor opplevelse selv etter alle disse årene. Restauranten ligger på en liten øy på Bygdøy. En liten båt (35 kr per pers t/r) tar deg over til øya på et minutt og så er det bare å krysse fingre for at ikke det er mange som allerede har skrevet seg på ventelisten. Ja, for du kan ikke reserverer bord. Du må belage deg på kø og klok av skade anbefales det å ta med en kjølebag med noe godt å drikke og sette deg i vannkanten og nyte ventetiden. Når de ringer, er bordet klart og da kan du meske deg i sjømat og iskald drikke. I år er kjøkkenet bedre enn noen gang. Sørg for å prøve blåskjellene og løyrom’n.

På Frogner ligger Brasserie Ouest. Kjøkkensjef Matthias Bernwieser er tilbake bak roret og det merkes. Rettene sitter som et skudd! Sørg for å prøve tartaren, raviolien og blåskjellene. Og ta en god kikk på den fantastiske vinlisten. Franske følelser på Frogner? Oui, oui, oui!

Rundt hjørnet for Brasserie Ouest ligger Enoteca. Alltid en klassiker og alltid like trivelig. Her får du den beste vitello tonnato i byen samt deilige pastaretter og pizza. Servicen og stemningen er i særklasse.

I Frognerveien finner du den økologiske restauranten Kolonihagen. Jeg hadde glemt hvor bra mat og drinker det servers på dette stedet. Vel verdt å oppsøke restauranten inne i bakgården på Frogner.

I selveste Frognerparken holder Anne på landet til. For oss har denne kaféen, som også har skjenkebevilgning, vært vår redning under corona-tiden. En periode gikk vi her hver dag for å få et avbrekk. Her får du deilig kaffe, hjemmelagde kaker, deilige lunsjretter, vin, øl og fantastisk iskrem med morsomme toppings. Stort pluss for rabarbrasløsj for voksne på sommeren og Lulumba (varm sjokolade og rom) på vinteren.

Av og til må man ha en burger og da vil jeg ha en god burger. Der andre burgerbarer har skuffet meg, har Troys i Hegdehaugsveien klart å imponere meg hver gang. Rett og slett dritgode burgere.

Lenger ned i Hegdehaugsveien ligger Ahaan, lillebroren til Plah. Dette er det perfekte stedet å stoppe for en-to-fem småretter med fyrrige thaismaker (og fantastiske desserter) og gode viner. Det riesling-kartet er sykt! På sommeren er det hyggelig å sitte ute under trærne å spise til langt på kveld.

Eff Eff er naturvin- og østersbar på Fredensborg. Hipt, kult og veldig gøy. Nuff said.

Litt lenger ned i gata ligger Nektar vinbar. Småretter og nydelige viner får du på stedet der Bon Lio tidligere holdt til.

Skaal matbar på Grünerløkka er nok en vinbar jeg vil trekke frem. Og ikke bare er det en vinbar, du få deilige retter der også. Det perfekte stedet der du vil ha god mat til vinen din. Det aller beste med stedet er servicen som det ikke finnes maken til i hele byen (hvis du ser bort i fra nabolagsfavoritten, Enoteca, da).

I Posthallen ligger Sushibar + Wine. Jeg har jobbet sammen med de finske gutta som står bak konseptet og derfor hatt anledning til å smake den økologiske, håndlagde (a la minute) sushien deres laget av bærekraftige og grønnmerkede arter fra havet. Pluss for stor vegansk meny for den som bryr seg om det.

Helle i solnedgang på Bar 35.

Bar 35 på kaia nedenfor festningen må du få med deg. Rimelig drikke i kaikanten er det perfekte sted å sitte en sommerkveld for der går solen ned sent. Du finner baren i cruiceterminalbygget. Stedet tilbyr også mat fra matvognen på området. Anbefaler på det varmeste pizzaen derfra.

Forrige

Saltsyltet sitron. Perfekt følge til sommermaten

Vannmelon- og ribbesalat

Neste

2 kommentarer om “15 steder du bør sjekke ut i sommer”

  1. Takk for tips.

    Troys er bra, har prøvd utrolig mange. Men den står høyt oppe, Munchies er ikke i nærheten i mine øyne, men resultatet varierer jo fra gang til gang. Anders Husa har jo en liste der han setter Troys ganske langt ned merkelig nok.

    Svar
    • Munchies var bra før. De har tapt seg veldig. Hva Anders Husa har på sin liste kan jeg ikke forholde meg til. Jeg og han har forskjellige preferanser.

      Svar

Legg igjen en kommentar