Tre digge drikker til maifesten

(annonsesamarbeid med mineralvannprodusent Thomas Henry)
17. mai nærmer seg med stormskritt og enten du skal ha noen gjester på besøk eller om du velger å holde deg hjemme alene, vil du sikkert sette pris på et glass med noe godt i for å feire dagen med.

Pink Grapefruit får du i Gulating-butikkene. Ginger Beer og Tonic Water finner du i hyllene på Vinmonopolet under alkoholfrie produkter.

Jeg har laget tre drikker som alle kan være helt alkoholfrie eller tilsatt alkohol. Mineralvannet jeg har brukt er fra den tyske produsenten Thomas Henry. Tonic og Ginger Beer finner du i hyllene på Vinmonoplolet (ja, selv om de er helt alkoholfrie), mens Pink Grapefruit finnes i Gulating-butikker over hele landet.

Thomas Henry Ginger Beer er for meg en nyoppdagelse. Jeg elsker ingefærøl og denne er det virkelig punch i! Supersterk ingefærsmak som virkelig setter smak på en drink. Den har jeg brukt i en drink som heter Mermaid Mule – en variant av den mer kjente Moscow Mule.
I følge 2020s drinktrender er det in med 70- og 80-tallsdrinker igjen. Å huttetu! Da måtte jeg selvsagt lage en bassengblå drink som Mermaid Mule. Den består av blå Curaçao (laget på skall av bitter sitrusfrukt), vodka, limesaft og Ginger Beer.
I en alkoholfri variant velger du blå konditorfarge (E131) , Ginger Beer, limesaft og litt sodavann i stedet for vodka.

Mermaid Mule

Per drink:
1 cl blå Curaçao
5 cl vodka
1 cl friskpresset limejuice
20 cl Thomas Henry Ginger Beer
Isbiter
Jordbær og limeskive til pynt + alt du kan finne av kitchy pynt.
Ha blå Curaçao, vodka og isbiter i et glass. Hell på limejuice. Topp med Thomas Henry Ginger Beer.
Rør med en skje og pynt med limeskive og jordbær.

Thomas Henry Tonic Water er et godt og lett bittert tonicvann som gjør den perfekt til å blande med gin til en GT, men også helt perfekt å bruke i trenddrikken Espresso Tonic.
Det som er hakket mer trendy er å lage en Dalgona Tonic Espresso.
Du har fått med deg Dalgona, ikke sant? Internett flyter over av Dalgona-bilder. For deg som ikke har fått med deg hva dette er kan jeg røpe at det er frysetørket kaffe som piskes med sukker og kokende vann til du har et luftig skum. Skummet legges på toppen av et glass melk, og vips har du en omvendt latte. Originalen har jeg skrevet om på bloggen tidligere og den lages ikke med melk, men som en iskaffe med vann og kaffeskummet. Den er supergod.
Jeg har tatt dette enda lengre og laget en Dalgona Espresso Tonic med kaffelikør. Likøren kan selvsagt sløyfes for et alkoholfritt alternativ. Den smaker helt fantastisk! Men husk en ting: Når du begynner å røre i drikken med sugerør vil kullsyren i tonicen skyte fart, så rør forsiktig slik at det ikke flommer over.

Dalgona Espresso tonic

Per drink:
Kaffeskum:
1 ss frysetørket kaffepulver. Finn det mørkeste du kan for det har mest smak av kaffe. Nescafe gull er ikke egnet.
2 ts sukker
1 ss kokende vann
Rør dette sammen med en miksmaster eller visp til du har et luftig skum. Det kan ta litt tid før du får perfekt resultat, så brett opp armene og visp i vei.

Kaffeskum aka Dalgona

15 cl iskald Thomas Henry Tonic Water
4 cl kaffelikør (hvis du lager drikken med alkohol)
Ha tonic i et glass. Tilsett kaffelikøren og legg en stor skje med kaffeskum på toppen. Nyt med sugerør.

Thomas Henry Pink Grapefruit er som nevnt ikke å finne i Vinmonopolets hyller, men du finner den i Gulating-butikker over hele landet. Denne grapesodaen er ikke bare lekker i fargen, men den smaker skikkelig digg. Ikke for bitter og besk, og er derfor nydelig som tørstedrikk også.
Jeg har laget en Bowl med denne som hovedingrediens. Bowl eller Punch er så praktisk å lage når du skal ha en gjeng på besøk. Da slipper du å stå å måle opp hver og en drink. Min bowl er laget som en Paloma, som kanskje er årets mest populære drink i utlandet. Den tequila-baserte drikken kan enkelt lages alkoholfri ved å droppe tequila. Rett og slett.

Paloma Bowl

Ca 10 glass
50 cl tequila
10 cl friskpresset limesaft
60 cl Thomas Henry Pink Grapefruit (3 småflasker)
20 cl sodavann
isbiter
Frukt: Grapefruktskiver, lime og jordbær
Bland alle ingrediensene i en stor skål og server med øse.

Forrige

Kylling på grillen er enklere enn du tror

Koteletter på grillen

Neste

2 kommentarer om “Tre digge drikker til maifesten”

    • Hei! Nei. Kun kullsyreholdig vann uten salt fra brusmaskinen min. Jeg vil anbefale minst mulig salt i vannet, så styr unna det i dette tilfellet.

      Svar

Legg igjen en kommentar