Sommerens fresheste sangria

Sommer, sol og Syden! Vi har vel alle drukket vår dose dårlig og god sangria. Når det er godt er det skikkelig godt. Når den er dårlig laget er det et søtt og heslig kliss.

Det finnes ferdige varianter på vinmonopolet. Jeg har plukket ut noen jeg synes er gode og som er lette og servere med is og frukt.

Sureo sangria inneholder 5,4 % alkohol og fås kjøpt på Vinmonopolet. Litt søt i seg selv, men veldig god til middelhavs-mat.

Casal Garcia White Sangria er min favoritt blant ferdig-sangriaene. Den inneholder 8% alkohol og er deilig fruktig og ikke for søt.

Den røde versjonen, Casal Garcia Sangria er også god, dog litt søtere. Ikke så fyldig i smaken, så den egner seg godt til å jazze opp med masse frukt.

Mia fra Freixenet finnes i både hvit og rød variant. Denne, Freixenet Mia Sangria White Frizzante, som er hvit er sprudlende.

Men jeg vil også vise hvor lett det er å lage sin egen sangria. Min versjon er en rød variant.

Du kan bruke sherry i sangria. Du kan også bruke brandy. Jeg velger å holde den litt mer alkoholsvak og derfor kutter jeg både brandy og sherry. Men jeg bruker rødvin og litt prosecco eller cava.

Jeg har valgt en ung rødvin som jeg synes er helt ok å drikke når jeg står på kjøkkenet og kokkelerer og den er også ypperlig å bruke i en sangria.

Maison Vialade Vin Rouge 2017 funker avkjølt og er derfor mitt valg til sangria. Du kan bruke hvilken som helst prosecco eller cava til dette. Jeg har brukt Tommasi Filodora Prosecco fordi prosecco har mer nøytral smak enn cava, som ha litt «kjellersmak». Det er annerledes hvis du lager en hvit sangria. Da kan du godt bruke en cava med mye smak.

Når du skal lage en god sangria må du bruke masse spennende frukt.

75 cl rødvin
1/2 flaske prosecco
2 dl saft av presset appelsin og lime (ca 2 lime. resten appelsin)
masse is
Blandet frukt

Ha alle ingrediensene  i en mugge og rør forsiktig rundt. Hell opp i fine glass og server.

Synes du sangriaen er for lite søt kan du tilsette sukkerlake. Rose’s har Sugar Cane Syrup som er fin å justere drinker med. Ellers kan du koke sukkerlake selv ved å koke opp 1 dl sukker og 1 dl vann. Når sukkeret har smeltet slår du av platen og lar sirupen kjøles helt ned før bruk.

Forrige

Roadtrip langs Sveriges riviera. Del 1: Varberg

Roadtrip langs Sveriges riviera. Del 2: Falkenberg

Neste

Legg igjen en kommentar

WordPress PopUp Plugin