Sesongens første ribbe med italiensk tilbehør

Hipp, hurra for Bondens Marked. Sesongen er i gang og jeg fikk tak i et fantastisk stykke ribbe fra liten gris hos Heidal LP. Stykket var uten bein, men det gjorde ikke mye. Kjøttet var perfekt marmorert. Det måtte bli ribbe til middag! PS: Bondens marked finner du på Valkyrien Plass i Oslo førstkommende lørdag.

Men tilbehøret valgte jeg å lage lettere enn juleribba.

Først startet jeg med å steke ribben. Jeg bruker leirgryte når jeg steker ribbe, for da får jeg damp mens jeg steker, og da blir kjøttet så utrolig mørt.

Først striper jeg svoren med en skarp kniv. Så gnir jeg svor og kjøtt inn i rikelig flaksalt og kvernet pepper.I bunnen på leirgryten legger jeg 3-4 hvitløksfedd, et par laurbærblader, 1 liten løk delt i 4 og 1 glass hvitvin og 1 glass vann. Så legger jeg ribben på toppen og setter lokket på. Sett leirgryten inn i ovnen og sett temperaturen på 130 grader. La stå i 2 timer. Så setter du opp tempen til 220 grader i 30 minutter. Ta så av lokket og sett på grillen i ovnen din. Nå skal svoren begynne å poppe. Ta ribben ut når svoren er fin og sprø. Sil av kraften og kok opp i en gryte sammen 1 ts ripsgele. Smak til med litt sitronsaft mot slutten.

L1030901

La ribben hvile.

Kok deilige poteter uten skall. Fint om du kutter dem i store biter før du koker dem. Når de er møre heller du av vannet og lar dem lufte seg litt før du varmer en panne med litt olivenolje og steker potetene. Når de begynner å bli sprø i kantene tilsetter du en liten neve kapers (skyll dem først for å bli kvitt laken). Noen kan være hele, andre kan du grovhakke med en kniv. Finhakk et fedd hvitløk og tilsett retten. Er du skeptisk til smaken av kapers til denne retten, kan jeg garantere deg: Dette smaker ikke kapers slik du kjenner det! Når potetene er ferdig strør du over revet skall av 1/2 sitron og masse grovhakket bladpersille. Server ribbe, poterter og sky. Trenger du mer egentlig? Nope!

 

Forrige

Tilbehøret som nesten er aller best bare for seg selv

Turbomat – middagen er klar før du får dekket ferdig bordet

Neste

Legg igjen en kommentar