Min beste julekonfekt

Det er noen få julekonfekt-oppskrifter jeg har tatt med meg fra barndommen og som jeg har videreutviklet. Dessuten kan disse variere fra år til år også. Det kommer an på hva jeg får tak i av ingredienser eller hva jeg har lyst på akkurat denne julen. I år ble disse en smule søtere enn de pleier – for det var det jeg hadde lyst på. Vanligvis bruker jeg ikke geléfrukter, men tørkede frukter som aprikoser og kandisert ingefær. I år ble det søt-bonanza!

L1190001De tar dessverre litt tid å lage, for det er en del jobb med selve mandlene. De skal skoldes, deles i staver og ristes i pannen for å få ut fuktigheten og for å få en deilig stekt smak. Det er et lite helvete, men deal med det. Det er så verdt det.

Ingrediensene du trenger.
Ingrediensene du trenger.

Slik lager du mine små julekonfekter:

  • 175 g geléfrukter, grovhakket
  • 1 appelsin, finrevet skall
  • 50 g salte pistasjenøtter, grovhakket
  • 400 g hvit sjokolade
  • 200 g mandler

Start med mandlene. Kok opp vann i en gryte og legg mandlene i. Når skallet blåser seg opp rundt mandlene heller du av vannet. Smutt så mandlene. Du kan gni flere mandler mellom hendene så går det fortere.

Så skjærer du mandler i staver. Gjerne 4-6 lengder.

Varm en tørr panne og rist mandlene til du merker at fuktighetene forsvinner og fargen blir gyllen. Ikke bruk for varm panne. Dette tar et kvarters tid.

Smelt hvit sjokolade i vannbad. Det gjør du ved å fylle en kjele med litt vann. Sett så en bolle over dampen og la sjokoladen smelte. ikke la sjokoladen bli for varm, for da vil den klumpe seg.

Bland geléfrukter, pistasjenøtter, mandelstaver og appelsinskall i en bolle. Hell så dette over i den smeltede sjokoladen.

Kle bakebrett med bakepapir og form små klatter med sjokolademiksen. La disse kjøles ned i et kaldt rom, på verandaen eller i et kjøleskap hvis du har plass. Oppbevar kjølig.

Synes du disse hørte for søte ut kan jeg anbefale deg å bytte ut hvit sjokolade med mørk sjokolade, bytte ut geléfruktene med biter av tørket aprikos og tørket fiken. Det er skikkelig godt julesnadder uten at det renner av sukker:)

nam. Hvit sjokolade.

Forrige

Norsk gin og kule cocktails

Appelsin-Choctail

Neste

Legg igjen en kommentar