Meld dere på NM for Hobbykokker

Nå er tid for å prøve å kvalifisere seg til årets NM for Hobbykokker, folkens!

Hvis du går med en drøm i magen om å utfordre deg selv i matveien kan dette være konkurransen for deg. Jeg vant gull i fjor og jeg håper noen vil komme å overta tronen etter meg. Jeg skal ikke konkurrere i år.

Nedenfor ser dere informasjonen som er sendt ut fra Hobbykokklauget. Nå er det bare å sette seg ned å tenke kreativt, teste ut og melde dere på. Lykke til!

Her er oppskriftene på vinnermenyen min i fjor: Vinnermenyen min

svinhovedrett2
rosehavedessert21

NM for hobbykokker arrangeres lørdag den 25. august kl 11-15.30 ca
under Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Arrangør: Hobbykokklauget, Munkerudveien 20, 1163 Oslo.
Mobil: 92 22 77 55 E-post: [email protected] Web: www.matfestivalen.no

Formålet er å stimulere matglede og kvalitetsbevissthet på hjemmekjøkkenene landet rundt. ________________________________________________________________________________________
NM for hobbykokker arrangeres for 11. gang i år, i samarbeid med Den Norske Matfestivalen i Ålesund, Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal, Electrolux og nettstedet økologisk.no.
Her er det både en folkefest og et faglig miljø med flere mesterskapskonkurranser og spiselige opplevelser. I tillegg er rammen enestående med jugendbyen Ålesund og en storslått natur.
Hobbykokker fra alle kanter av landet får anledning til å samles og inspireres i dette miljøet. Konkurransen foregår for åpen scene med gratis adgang, slik at supportere og publikum er velkomne til å heie frem sine favoritter! Dessuten blir det auksjon av bordbestilling slik at 12 publikummere får servert finalemenyene i en egen ”restaurantavdeling”.
Hvert finalelag på to personer skal komponere en 3-retters meny til 6 personer av årets utvalgte råvarer. Hovedretten skal bestå av minst 60 % sei og tilbehør med rotgrønnsaker etter eget valg. Alt tilbehør, også oljer, urter og krydder, skal være økologisk. Bruk økologisk.no som veileder!
Forrett og dessert lages basert på en ”Hemmelig råvarekurv” (såkalt ”Mystery basket”) som gjøres tilgjengelig for finalistene en halvtime før konkurransen begynner.

En profilert og kompetent fagjury vurderer prestasjonene. Vinnerlaget får en enestående, økologisk matopplevelse på kjøkkenet og i matsalen på restaurant Maaemo i Oslo – den nye gourmet-restauranten som gikk til topps med to Michelin-stjerner like etter åpningen! Hotellopphold i Oslo er inkludert. Det blir attraktive premier fra Electrolux og Bondens Marked, og alle finalistene får diplom som bevis på oppnådd heder og ære.

Alle som ikke har kokkefaglig utdannelse eller er kokk av yrke kan delta. Påmelding gjøres på eget skjema som sendes pr e-post til [email protected] senest innen den 31. juli. Her skal oppskrift på hovedretten med fremgangsmåte og handleliste sendes inn, samt beskrivelse av råvarene og hvor de kommer fra. Legg gjerne ved foto av retten og deltagerne. Ta kontakt for mer informasjon: [email protected]

Forrige

Egentlig ganske billig festpålegg

Pasta med kylling og sorte oliven

Neste

Legg igjen en kommentar