Marshmallows med julepreg

Deilige og luftige marshmallows som jeg er superstolt av! Jeg er intet stort talent innenfor desserter, kaker og søtsaker, så jeg er bare så utrolig fornøyd med hvordan disse luftputene ble.
Marmorert med rød fruktfarge fikk de til og med et lite julepreg. Jeg brukte mandelessens som smak for å fram en overraskende marsipansmak. Mer jul enn dette kan det jo knapt bli!
Vil du ha en nøyttral smk bruker du vanilje. Det er nok lurt å smakssette marshmallowene med et eller annet, for ellers vil de oppleves som smakløse luftputer.

Slik lager du mine julemarshmallows:

2 eggehviter stivpiskes i en kjøkkenmaskin
i en gryte smelter du 2 dl lys sirup og 4 dl melis. Ta av gryten når alt koker.
Smelt 25 g gelatinpulver i 1/2 dl varmt vann. Tilsett gelatinen i sukker-sirupen.
Når eggehvitene er stivpisket tilsetter du sukker-sirupen i små posjoner mens kjøkkenmaskinen står på. Pisk tilsammen i 12 minutter med høyt tempe til konsistensen er tykk og deilig klissete. Tilsett 20 dråper mandelessens.
Smør en plastform med nøytral olje og strø masse melis i bunn og på kantene. Hell blandingen i formen. Drypp dråper med konditorfarge (eller annen kakefarge) på toppen og bruk en fyrstikk til å fordele fargen i blandingen.
Så lar du blandingen stå i minimum 5 timer. Strø masse melis på toppen og skjær med en kniv langs kanten. Press ut blandingen på en fjøl med masse melis. Med en skarp kniv skjærer du firkanter. Sørg for å vende alle kantene i melis. La gjerne alle marshmellowsene tørke i romtemperatur flere timer før du legger dem i en boks/glass.
Voilá! Jul i huset!

Forrige

Rakfisk, slik jeg liker å spise den

Fresko i Frognerveien

Neste

Legg igjen en kommentar