Jakten på en ny klassiker

Mandag konkurrerer Julian Brady, Caroline Skaget og Tomas Ricciardi om en plass i den internasjonale finalen av Bacardi Legacy. Siden desember har de tre semifinalistene jobbet hardt med markedsføring av sine egne cocktails.
Jeg var dommer i den nasjonale finalen i Oslo. Nå er jeg spent på hvordan de har brukt tiden sin frem til semifinalen.

Bacardi Legacy handler om å føre arven etter Bacardi videre og skape nye klassiske cocktails. Ja, rett og slett cocktails for fremtiden. Historien som hver bartender presenterer for dommerpanelet og publikum skal være personlig og relatert til tittelen som de velger på drinken. Drinken skal være mulig å lage av bartendere i hvilken som helst bar over hele verden.
Siden 1. desember har de jobbet med markedsføring av sin eget prosjekt. Der har de hatt et budsjett å forholde seg til. Markedsføringen har vært via f.eks events og i sine egne barer. Norge er et litt vanskeligere land å markedsføre alkohol i sammenliknet med andre land på grunn av strenge alkoholregler. Her handler alt om å være kreativ.

James Greig.

– Bartenderene har vært kreative, sier James Greig i Bacardi Norge. Vi har hatt mange kule events. Alle cocktailene er utrolig forskjellige. Tomas’ cocktail er en frisk, Hemmingway-aktig drink, Carolines har mer tyngde og sødme, mens Julians er mørk og mystisk.

– Ut i fra markedsføringen som de tre kandidatene har gjort er det ingen tvil om at vi kan få en norsk finalist som vil kunne hevde seg meget godt internasjonalt. Det har vært mye aktivitet fra Norge i Legacy generelt, sier James Greig. – Julian har fått mye oppmerksomhet pga. av sitt fokus på psykisk helse i barindustrien. Cocktailen hans handler om dette temaet og hvor hardt det kan være å slite med mentale problemer i en bransje der alkohol er dagligdags.

– Tomas har arrangert en bohemian night (drinken heter El Bohemio) der han inviterte 11 bartendere til å lage sin egen vri på hans cocktail. Han mener at en ny klassiker skal kunne vris av andre bartendere slik at de kan sette sitt personlige preg på drinken. De fikk solgt litt over 200 cocktails på tre timer.

– Caroline har formidlet meldingen «Koselig» på en spennende måte. Koselig har blitt et hot ord også i utlandet. Det er det nye «hygge». Smart navn å bruke på cocktailen.

Finalen er i Stockholm mandag. Når den norske finalisten velges ut blir det to måneder med tøffe forberedelser. – Det forventes av bartenderen bruker alt av kreative evner til å forsette sin reise mot internasjonal seier, sier James Greig i Bacardi Norge.

Julian Brady fra Vaskeriet i Bergen:
Camaraderia
50ml Bacardi Cuatro
20ml Martini Reserva Rubino
15ml Fresh Espresso
3 Dashes absinth
1 Pinch Salt

Caroline Skaget fra Lokal Bar i Trondheim:
Koselig
35 ml Bacardi Ocho años 
5 ml Bourbon
10 ml Cherry heering
10 ml orgeat syrup
10 ml Lemon juice
SHAKE/ROCKS/ICE/MARASCHINO

Tomas Ricciardi fra Bettola i Oslo:
El Bohemio
40ml Bacardí Carta Blanca
30ml Pink Grapefruit Juice
15ml Becherovka
10ml Simple Syrup
2dsh Absinthe
Garnish : Lemon peel arrow

Oppdatering mandag kveld: Tomas vant den nordiske finalen og går videre til den internasjonale finalen. Gratulerer!

Forrige

Kvinner i kamp

Fransk kjøttgryte

Neste

Legg igjen en kommentar