Italia, dag 5: En middag og en seng, takk!

Modena: Dagen derpå etter besøket på Osteria Francescana. Vi er jo egentlig fremdeles mette når vi går til frokost. Og frokosten inntas på samme sted som dagen før – fabelaktige Mon café. Her booker vi også bord for kvelden. Vi måtte nesten det synes vi, for de spør oss hver dag om vi vil komme. Og det ser jo hyggelig ut, så ja jøss.

Frokosten på Mon café er lekker.
Frokosten på Mon café er lekker.

Men før den tid er det ut i gatene i Modena, som i dag skinner i solen. Vi bruker mye tid til å slappe av i dag, for vi er tross alt på ferie og dessuten må vi komme oss litt etter den ekstremt spennende dagen i går.

Når vi leter etter lunsjrestauranter, må vi innse at mange av de få restaurantene i Modena har tatt jule/nyttårsfri, så da er det bare å dra tilbake på fantastiske Danilo hvor vi var to dager før. Men det gjør absolutt ingenting, for maten her er himmelsk. Det blir lambrusco til drikke. En litt mørkere og tørrere variant enn forrige gang, tortellini in brodo til begge, Erik tar en pølserett med bønner til, mens jeg har helstekt spegeit med rosmarinpoteter til. Alt er helt fantastisk godt. Vi får smake en lokal spesialitet til kaffen: Valnøttlikør. Skikkelig godt.

Spegeit.
Spegeit.

Senere på dagen blir det en tur tilbake på den herlige vinbaren Giusti hvor vi tar et glass før vi går til middag på Mon café.

 

Giusti.
Giusti.
Negroni på Giusti.
Negroni på Giusti.

Mon café drives altså av vertene på BB Quartopiano som vi bor på. Caféen er også restaurant og ligger i en gammel kirke med flere rom. Vi blir ført igjennom restauranten og inn i et butikkslokale. Her er det dekket på et bord for to rett ved utstillingen av en seng. Vi skal altså spise i butikken og kan slenge oss nedpå hvis vi blir for mette! Noen sitter forresten å spiser i en utstillingsspisestue. Dette er veldig morsomt, men også litt rart.

Erik har alt han trenger: Vin, mat og seng.
Erik har alt han trenger: Vin, mat og seng.
Blekksprutpasta.
Blekksprutpasta.
Panetone.
Panetone.

Vi spiser først en deilig crostini med grillede grønnsaker og mozzarella, så har jeg en fantastisk blekksprutspagetti i kremet skalldyrsaus, mens Erik har lammekoteletter i en skogsbærsaus. Begge rettene er fantastiske. Vi avslutter med husets egen panetone med krem. Her smaker vi også en lokal variant av lambrusco som minner mer om musserende rosévin.

I stedet for å velte oss ned i utstillingssengen tusler vi heller tilbake på bed & breakfastet vårt. Siste kveld i Modena. I morgen er det ut på tur igjen.

Forrige

2015 har vært et eventyr

Italia, dag 6: Nyttår i Bologna

Neste

Legg igjen en kommentar