Ikke et salatblad i sikte!

Av helsehysteri og grønt fokus kommer det alltid en motreaksjon. I København kommer den i form av Anarki – Københavns nyåpnede restaurant.

L1180674

Vi er fire jenter som skal spise på dette stedet på Fredriksberg. Restauranten åpnet dagen før og det vi vet om stedet er at Danmarks beste sommelier, Christian Thorsholt Jacobsen, jobber her. Det er et godt tegn, tenker vi uten å ha sjekket så mye hva de har på menyen.

Inne i det koselige lokalet er det fullt, men vi har booket bord. Det sitter menn i restauranten. Nesten bare menn. Og de ser ikke spesielt skeive ut heller. Ikke en homserestaurant, men fremdeles nesten bare menn? Hmm? What’s the deal?

L1180651

 

 

 

Vi får et koselig bord og bestiller først litt å drikke. Champagne og økoøl. Dessuten bestiller vi litt snacks til å starte med. Inn kommer anderillette, andeterrine, burrata, kroketter med and og noen med ost og skinke + en duroc-skinke. Deilig start og perfekt til drikken vår. Serviset er forskjellig fra kuvert til kuvert og de har masse kult sølvtøy på bordet.

Snacks til drikken.
Snacks til drikken.

Dette er jo et sted som skryter av vinutvalget sitt og vi får vinkelneren til å plukke ut en deilig amerikansk hvitvin for oss. Vi går for delemenyen family-style dining der kjøkkenet velger ut passende retter.

L1180661
Bein med bittelitt grønnsakspuré.

Først kommer det inn en helt nydelig oksehalesuppe og en pastarett med røkt fisk. Fortløpende kommer mer mat: Andehjerter, kalvebrissel og til slutt kjempebein av svineribbe med et snev av søtpotetpuré under. Vi har ikke fått noe som minner om grønnsaker utenom dette. Knapt nok et urteblad er å se. Vi spør forsiktig: ”Har dere ingen grønnsaksretter eller tilbehør med noe grønt”. Kelneren ser rart på oss. ”Nei?”. Det hadde de ikke. Men kanskje dukker det opp en asparges når våren kommer er svaret fra vår mann. Til våren, ja. Vi sukker og ser rundt oss. Gutta sitter å gnager på bein og skuffer innpå med andehjerter og skinker. De er som ville dyr. Er det dette som er Anarki, tenker vi? Her kan carnivorene komme og gjøre som de vil? Og drikke god vin til. Er dette menns våte drøm? Jeg tror det.

L1180658
Andehjerter, pasta og kalvebrissel.
L1180654
Pasta og oksehalesuppe.
L1180655
Vi gjør alt for å tiltrekke oss oppmerksomhet fra mennene i lokalet. Til ingen nytte. De er opptatt av å gnafse på bein.
L1180649
Anderilette og kroketter.

Er du singel og vil finne gutter i København? Gå på Anarki. Men vår oppmerksom på at de ikke nødvendigvis legger merke til deg bak sine hauger av kjøtt og baljer av rødvin.

Menn og mat.
Menn og mat.
Til info: Jeg har vært på pressetur med Visit Denmark. Tur og opphold er betalt av dem.
Forrige

Her spiser du på søndag! Velkommen til HellesKitchen!

Eplegløgg

Neste

Legg igjen en kommentar