Høkkert – en snuskaktig retrodrink

Jeg vet ikke hvordan jeg begynte å elske denne drinken, egentlig. Men det gikk mange på tidlig 90-tall på Etta Place i Hegdehaugsveien, husker jeg. Vi spurte alltid etter Høkkert, noe folk fra Østlandet ikke skjønte hva var, så vi måtte alltid utdype. Høkkert er et trøndersk ord. Ikke spesielt fint heller. Det betyr rett og slett hore. Mulig man drakk denne ofte i Trøndelag, men som trønder kan jeg ikke huske å ha drukket den der. Men i Oslo har det gått noen liter. Den består av campari og øl. Gjerne servert i halvlitersglass. Jeg aner ikke og husker ikke om vi måtte betale ekstra mye for den i forhold til en halvliter, men jeg vil vel egentlig tro det. Men du hadde den jo også lenger og du ble fortere full. Det var vel egentlig alt som betydde noe den gangen. Det var ikke mer avansert enn det. Gikk man på byen var det for å være sammen med gode venner, bli full og ha det gøy.

I ettertid har jeg sett at denne drinken er blitt omtalt som Campari Shandy. Fint skal det være. For meg vil det alltid være en snuskaktig Høkkert.

Nå – 25 år etter at jeg sist drakk den, dukket den opp i en samtale jeg hadde med min venninne Tanja forrige uke. Da var trønderjentan ute på byen og minnene fra studenttiden i Oslo kom opp. Vi var begge enige om at Høkkert måtte lages i en ny og oppdatert versjon. Slik ble det – og her er den!

Enedit får du på Polet. Veldig godt øl til mat også.
Ølet Enedit får du på Polet. Veldig godt øl til mat også.

Slik lager du en oppgradert Høkkert, som smaker overraskende godt i 2016 også:

  • 1/2 flaske øl uten for mye bitterhet. Jeg valgte Enedit fra Estrella Damm, da det er et krydret og søtlig øl.
  • 3 cl Campari. Synes du Campari er for bittert kan du prøve med Aperol
  • isbiter
  • 1 sitronskive

Slik gjør du:

Legg masse is i et glass. Hell så i Campari. Topp med øl og legg en sitronskive i glasset.

Den nye versjonen er friskere, dog bitrere. I like!
Skål, din gamle skjøge! Den nye versjonen av Høkkert er friskere, dog bitrere. I like!
Forrige

Reggio Emilia – Full byguide til min nye italienske favoritt

Carpaccio av kveite med kokos og lime

Neste

Legg igjen en kommentar