Fantastisk hjemmelaget sjokoladeis med salt og chili

Chili og sjokolade er en av mine favorittingredienser når de brukes sammen. Jeg lager en killer varm sjokolade, og det var denne jeg brukte som inspirasjon til min iskrem. En annen inspirasjon jeg brukte var Eyvind Hellstrøms iskrembok.

Jeg har fått iskremmaskin i huset, og den er helt rå! Det er sjelden jeg skryter av kjøkkenutstyr, men nå er det på tide. Iskremmaskinen er superlett å bruke og isen blir perfekt fløyelsmyk. Maskinen er fra Wilfa. Det beste med maskinen er at jeg kan lage is akkurat når jeg vil, ikke kjøle ned bollen et døgn i forveien. Når jeg får lyst på is, skal jeg ha det nå!

Ok, over til isen. Dette trenger du:

Dette er til en stor posjon is. Du kan trygt halvere blandingen og få nok is til dessert for 4 personer.

5 dl helmelk

3 dl kremfløte

6 eggeplommer (ta vare på hvitene og lag marshmallows!)

200 g sukker

140 g kvalitetssjokolade (mørk type)

1 klype chilipulver

1 klype flaksalt

Pisk halvparten av sukkeret med eggeplommene. Pisk det hvitt og luftig.

IMG_9619
Kvalitetssjokolade

Kok opp melk og fløte og smelt sjokoladen sammen resten av sukkeret. Tilsett salt og chili. Bland melkeblandingen i eggedosisen forsiktig mens du pisker. Hell alt tilbake i gryten og varm opp til ca 80 grader mens du rører. Når blandingen er blitt litt tykkere, tar du gryten av platen og lar den kjøle seg ned litt. Hell blandingen over i iskremmaskinen og sett på maskinen i ca 1 time. Har du ikke iskremmaskin, kan du selvsagt la den sette seg i fryseren. Husk å røre i den noen ganger mens den stivner så du ikke får masse iskrystaller i isen.

IMG_9623

Jeg serverte min herlige sjokoladeis med hjemmebakte hasselnøttkjeks. For de som har lest det blogginnlegget, kan jeg si det at, ja, det var mye herk å lage de, men saft suse så gode de er! Det var verdt det!

Skal du ønske deg iskremmaskin til jul, er det Wilfas du bør gå for. Enkel å bruke og en fin pris.

IMG_9622

Forrige

Salat med tunfisk og vaktelegg

Fantastisk kebab på Crowbar

Neste

Legg igjen en kommentar