Et måltid verdig en dronning. Hurra for Margrethe (litt sånn på etterskudd)

Jeg er nettopp kommet hjem fra en fantastisk tur til Århus. Mye mer om dette i ukene fremover. Mens jeg var i Danmark fylte dronningen 75 år. Hun ble hyllet med taler og fin mat. Men innerst inne er jeg sikker på at hun egentlig kunne ha tenkt seg å feire med en deilig biff, pommes frites (det ville nok hennes danske sutrekopp blitt glad for) og en deilig og rik saus, Vel, selve feiringen ble jo ikke sånn som jeg beskriver den, men kanskje nå i helgen, når alle gjestene er dratt hjem til hvert sitt kongerike, ja kanskje nå kunne hun tenke seg et deilig biffmåltid. Da håper jeg hun går for dette her. Hurra for Margrethe!

Her flagges det for Margrethe på bursdagen hennes i Danmark!
Her flagges det for Margrethe på bursdagen hennes i Danmark!

Jeg spiser ikke så ofte rødt kjøtt, men når jeg gjør det, velger jeg skikkelig bra saker. Valget denne dagen falt på parfekt marmorert ytrefilet av okse fra Prima Jæren. Dyrt, men huttetu så godt. Når man ikke spiser det så ofte, er det ikke noen sak å kose seg litt ekstra.

Ytrefilet med fantastisk marmorering fra Prima Jæren.
Ytrefilet med fantastisk marmorering fra Prima Jæren.

Altså, et stykke ytrefilet ble tatt ut av kjøleskapet en time før steking. Jeg saltet og pepret den og stekte den på høy varme i smør, olje, timianskvister og hvitløksfedd. Bare noen minutter. Så satte jeg hele greia inn i stekeovnen til jeg fikk akkurat den temperaturen jeg ville ha på kjernen. Så fikk kjøttet hvile før jeg skar det opp i tynne skiver. Jeg elsker kjøtt som er skåret tynt. Jeg får helt noia av store kjøttstykker. Det er så mye mer delikat med tynne skiver. Dessuten spiser man da mindre mengder kjøtt, fordi øynene tror man spiser mye. Og det skader ikke å spise mindre kjøtt.

Kjøttet ble helt fantastisk. Og tilbehøret jeg hadde til var steinsoppsaus , bakte løk,), perfekte trippelstekte pommesfrites som du lett lager selv.

Jeg ovnsbakte små cherrytomater og dampet aspargesbønner til. Snakk om dronningmåltid!

Forrige

Inspirerende måltider fra en av verdens kuleste byer

Sorte bakevarer i Tiong Bahru – det hippe Singapore

Neste

Legg igjen en kommentar