En viktig boklansering og en strålende Aftenposten-artikkel

I går var det lansering av boken «Mellom bakkar og berg» skrevet av Kristin Hove.img_42902
Det var en lansering utenom de vanlige. Vi til stede var med på et seminar med engasjerte foredragsholdere innenfor gartneryrket, meierister og fagfolk fra KSL Matmerk.
Først fikk vi møte forfatteren av boken, Kristin Hove som presenterte boken sin om norsk matkultur. Jeg må si resultatet er blitt knakende godt. Det er fantastisk å lese om engasjerte produsenter som er stolte over råvarene sine og kokker som vet å behandle råvarene med den største respekt. Jeg blir vanvittig stolt og glad når Egil Smith-Meyer forteller om familiebedriften Tingvollost, om produksjonen av de prisbelønte ostene, samarbeidet i bedriften og hvordan kuene som bedrar med melken, blir behandlet. Jeg blir også glad når gartner Morten Bragdøe fra Randesund planteskole engasjert forteller om smak på urter og grønnsaker, om giftstoffer og planters sjel. Han er et levende fyrverkeri! Får du noen gang sjansen til å møte denne karen, må du suge til deg av informasjon!img_42982
Vi fikk også en kjapp innføring i hvordan et produkt får tildelt de prestisjefulle Matmerk-betegnelsene «Beskyttet geografiske betegnelse» og «Spesialitet». Let etter disse merkene når du kjøper mat.
Til slutt presenterte vår alles Ingrid Espelid Hovig hva vi skulle spise av norske spesialiteter som røkelaks, rakfisk, oster, spekemat osv.img_42962
For en herlig kveld.

I dag våknet jeg opp til en tankevekkende artikkel i Aftenposten (faksimile lenger ned på siden). Her får vi presentert hvor mye nordmenn spiser gjennomsnittlig av div. kjøttyper, grønnsaker og melkeprodukter. Har du ikke lest den, bør du gjøre det. Vi oppfordres inndirekte til å spise mindre posjoner kjøtt og heller spise mer grønnsaker, noe jeg er utrolig enig i. Dessuten bør folk tenke kvalitet istedet for kvantitet. Derfor henger denne artikkelen i Aftenposten sammen med boken til Kristin Hove.

Min oppfordring denne fredagen er å lese artikkelen i Aftenposten, så kjøpe boken «Mellom Bakkar og berg», så gå på Bondens Marked lørdag og handle noe godt av kjøtt, grønnsaker, frukt osv. fra stolte produsenter.
God helg!bilde2

Forrige

Svinerull med steinsopp, rullet i bacon

Nytt nummer av Alt for damene

Neste

Legg igjen en kommentar