Skrei på deg!

Skreien har kommet til butikken og jeg sto og skrapte på døra da den ankom hovedstaden. Vel, jeg gjorde jo ikke det, da, men jeg småsprang til fiskebutikken da nyheten kom. Jeg elsker skrei og jeg kunne ha spist det flere dage i uka i løpet av sesongen, hadde det ikke vært for den jævla stive prisen.

Jeg vil ikke kødde med den rene og deilige smaken av fisken, så når jeg kjøper et stykke nydelig skrei til nesten 300 spenn, vil jeg ha smaker som harmonerer. Min variant ble derfor med kvalitetsbacon i smør, en luftig ertepure og små gourmetpoteter.

I glasset gikk vi for en saftig gamay (Dom. Bulliat Bibine Beaujolais village 2019). Perfekt!

Fisken: Fisken jeg valgte var ryggfilet av skrei. Jeg lettsalter den ti minutter før jeg børster av saltet. Jeg legger stykket i en ildfast form og baker den i ovnen på 180 grader. Hvor lang tid trenger den? Det er det bare du som vet for størrelsen på stykket varierer i tykkelse. Jeg lot den stå i ti minutter for fisken min var tykk. Så sjekket jeg i midten med en tynn kniv for å se om den var gjennomstekt. Det var den ikke så jeg tok den ut og inn noen ganger til den akkurat hadde skiftet farge fra blank til hvit i midten. Helt perfekt!

Bacon: Jeg brukte eldhusrøkt bacon fra Voss som jeg skar i strimler. I en panne tilsatte jeg en real bit godt smør og la bacon i pannen og lot det surre på medium varme til fettet i baconet blandet seg med smøret og baconet ble gyllent. Så tilsatte jeg mer smør og mot slutten hev jeg bittelitt finhakket, fersk hvitløk og masse bladpersille i pannen.

Potetene: Velg delikate småpoteter. Kok dem møre.

Ertepure: Kok selskapserter i lettsaltet vann. Mos med stavmikser sammen med 2 ss smør og en fløteskvett. Smak til med salt og pepper.

Når fisken er ferdig heller du over baconsmør og serverer.

Forrige

5 forslag til ukens pizzabonanza!

Shakshuka med kjøtt og pinjekjerner

Neste

Legg igjen en kommentar