Fyrrige pepperreker

| |

Rekene er på sitt beste nå på vinteren, så sørg for å mumse mest mulig av denne herlige råvaren. Er du lei av den vanlige majones-loff-dill-versjonene, kan du jo prøve deg på denne retten som er fyrrig og eksotisk. Det er vanlig å lage en lignende versjon med krabbe i Østen, men i kveld har jeg laget den med ferske reker som jeg har renset. Retten er kjapp å lage og er yppelig som en forett eller som en koserett.

Start med å pille rekene og la dem ligge i en skål mens du lager sausen.

Sausen lager du slik (nok til to småretter):

1 sitrongress (kun den hvite nederste delen), Bank den litt med baksiden av kniven for å få løsnet oljene i gresset, så finhakker du .

rød og grønn chili etter behov (spar litt til pynt)

1 fedd finhakket hvitløk

1 cm fersk ingefær, finhakket eller revet

1/2 stjerneanis

1 ts hele, sort pepper (oh yes! Det er jo pepperreker!)

Støt dette grovt i en morter.

Ha det i en gryte med 3 ss smør

Tilsett:

1 ts brunsukker

3 ss soyasaus

saften fra 1/2 lime

La dette koke opp og la det småsurre et par minutter før du trekker gryten av platen. Legg de pillede rekene i gryten og rør forsiktig. Server med en gang sammen med avokado og agurk. Du kan også dervere nudler til retten alik at du får en fullstendig middagsrett.

 

 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Legg igjen en kommentar