Fashionistaen smaker moderne vin

Du kjenner kanskje ikke Fashionistaen? Da anbefaler jeg deg å søke på #dagensfashionista på Instagram. Han er et kunstprosjekt fra HellesFiction. Fashionistaen er min fantasifigur og en litt misforstått moteløve. Dette er første gang han opptrer på HellesKitchen, så ønsk ham velkommen!

 

Poserer med en BiB.
Poserer med en BiB.

 

Moteløven kommer hjem en fredag ettermiddag med en BiB i hånden. Han slenger den synlig foran seg. ”Se på denne flotte vesken,” sier han oppglødd. Han har en boks vin synlig. Det trodde jeg egentlig han holdt seg for god for. Jeg ville trodd han kanskje ville synes at det var litt flaut å bli sett med. Jeg er spent på storyen her, merker jeg.

Egentlig drikker han ikke vin i det hele tatt. Han som er opptatt av mote og trender synes vin kan bli litt vel «utgått på dato», som han sier. Ofte er jo vin både et og to år gammel. Noen er til og med skikkelig gamle. Ikke mye fashion i det. Han drikker helst det som er skikkelig in. Det ligger jo i en fashionistas natur. Derfor går det mye i nyskapende cocktails og juice fra eksotiske frukter om dagen.

Fashionistaen har ikke valgt hvilken som helst vin. Han har valgt en vin som heter Gentleman’s Collection. ” Se her, det står at vinen er laget i en moderne og italiensk stil. Italiensk er fashion. Dessuten står det på esken at man kan pusse skoene sine mens vinen kjøles ned før servering. Dette er en vin som passer for meg,” sier hipster’n. ”Nå kan også jeg drikke vin!” Han popper rødvinen inn i kjøleskapet og drar frem skopussesettet. Han pusser sine italiensk lærsko som han kjøpte i Italia forrige måned. Han pusser dem daglig. Det er nødvendig når man skal være en ekte Gentleman og Fashionista. ”Upussede sko er som et hus uten vindu”, sier han poetisk og gråter nesten en skvett over det fine han nettopp fant på å si. Han gjentar ordtaket en gang til og nikker bekreftende.

Han elsker å pusse sko. Tenk at han fant en vin som oppfordret ham til å pusse sko mens vinen kjøles ned. Hvem hadde trodd, det!
Han elsker å pusse sko. Tenk at han fant en vin som oppfordret ham til å pusse sko mens vinen kjøles ned. Hvem hadde trodd, det!

Moteløven har droppet alt av moteuker rundt om i verden. ”Gammelt nytt”, uttaler han oppgitt. ”Skal man være først ute med det siste, nytter det ikke å gå på moteuke med tusenvis av andre”, sier han alvorlig. ”Ikke mye trend over det, skjønner du”. ”Du må skape trenden selv!”.

Vanlig vinglass? Så ut!
Vanlig vinglass? Så ut!

Han tar frem et vinglass og skjenker vin i glasset. ”Har ikke jeg sett dette før?” undrer han og ser på glasset. Så går han inn i kjøkkenskapet og ser seg omkring. ”Vanlige vinglass er så ut! Dette er det nye!”. Han har tatt frem en liten kanne med lokk på. Fryktelig upraktisk å drikke vin av denne, påpeker jeg. ”Nei da, den holder bouqueten inne i glasset” sier han. Akkurat som om han har peiling på slikt. Han ser på kannen og skjønner plutselig at den er litt upraktisk. ”For det første er det veldig lett å få rødvinsflekk på skjorten sin både ved denne metoden og det klassiske vinglasset. Og vi vet jo hvor vanskelig det er å fjerne rødvinsflekker. Da må du ha hvitvin, da. Og finnes det i The Gentleman’s Collection? Neppe! Og det er jo ikke alltid slik at man har det for hånden.” Du kan se at han tenker så det knaker. Han trekker frem et trendy sugerør og putter det ned i kannen. ”Sånn!”. ”Slik skal rødvin drikkes!”

En ekte fashionista skaper trender.
En ekte fashionista skaper trender.

Så skal det smakes på vinen og fashionistaen smatter og gurgler, for det har han lært at man skal gjøre med vin. ”Det er viktig å få inn luft, for da eksploder smaken, liksom”. Vent, vent… ”Smaker jeg kaffe? Og sjokolade? Blir jeg tykk nå? Det er da sjokolade i denne, er det ikke?” Han er på bærtur. Det er tydelig at han ikke kan så mye om vin.

J49A7070_W

”Jeg skal si deg en ting, jeg. Hvis denne vinen gjør at flere blir Gentlemen, ja da har de oppnådd mye! Verden trenger det! Og kanskje folk kan lære seg manerer og ikke minst kle seg bedre”. Jeg mener at denne vinen bør nomineres til Nobels fredspris, jeg. God oppførsel og fine klær skaper ro og orden i verden”. Vår mann tar helt av. Om det er vinen som gjør ham høyrøstet og kreativ er ikke godt å si.

J49A7071

Til info: Lindeman’s har for første gang lansert en italiensk vin og den heter the Gentleman’s Collection og spiller på den moderne gentlemannen. Lindeman’s oppfordrer menn til å i enda større grad være moderne gentlemen. Lykke til med det. Vi vet alle hvor lite gentleman menn blir etter et par glass for mye.

Erik har et eget skråblikk på det underlige vinkonseptet. Les om dette her.

J49A7073

Forrige

Tid for cocktail: Coffee Negroni

Herlig vegetarpizza med havregrynsbunn

Neste

Legg igjen en kommentar