Disse ti bartenderne går videre i World Class

Dag to i World Class Global Final i Mexico City er over. Etter nok en fantastisk flott dag med herlige presentasjoner og cocktails skal antall bartendere fra hele verden reduseres fra 55 til 10. Dette er en skikkelig brutal kutt, for disse 55 bartendere er så flinke. Man må ikke glemme at disse 55 representerer de aller beste bartenderne i sitt eget land. Sånn sett er alle vinnere.

Les mer: Slik var første dag i World Class Global Final

Men det må kuttes for at det til slutt skal være en vinner som står igjen.

Foto: Helleskitchen.org
Josephine fra Sverige

De nordiske landene hadde flotte presentasjoner. Vi startet dagen med Josephine Sondlo fra Sverige. I oppgaven Cocktails at Home skal bartenderne lage sin versjon av en Bloody Mary. De skal også lage en cocktail som er gjennomførbar å lage hjemme i sitt eget hjem med ingredienser som finnes på vanlige kjøkken.

Foto: Helleskitchen.org
Billy Märy. For en genial presentasjon av Bloody Mary.

Josephine hadde laget en utrolig gøyal IKEA-flatpakke som hun har kalt Billy Märy. I dette kittet lå alt du trengte til å lage en svensk Bloody Mary med dill, Ketel One Citrus Vodka, grønnsaker og tomat.

Foto: Helleskitchen.orgSom hoveddrink lagde Josephine en variant av gløgg med rødvin, Johnny Walker Black Label, nellik, pepper og kanel. Hun lagde også en versjon med rød vermut, sitronsaft og sitronskall – en versjon av Manhattan som Josephine påpeker er en cocktail å lære seg hvis man skal lære mer om drinker.

Foto: Helleskitchen.org
Heat of the Moment.

Josephines fjerde og siste oppgave i denne runden var Heat of the Moment der bartenderne skal lage en cocktail med meksikanske ingredienser. De skal også bruke tre teknikker som man vanligvis bruker på kjøkkenet.

Foto: Helleskitchen.org
Josephines cocktail

Hun lagde en spennende drink der hun grillet maiskolber og lagde sirup på en 60/40-sukkerbase. Hun brukte Don Julio tequila, Johnny Walker Wine Cask og sherry.

Foto: Helleskitchen.org
Vegansk ceviche

Til drinken lagde hun en vegansk ceviche av restene av de den grillede maisen, ananas, koriander, lime og huitlacoche – soppen som legger seg på maisen. Den er sett på som en delikatesse og smaken sammenliknes med trøffel. Det smaker helt fantastisk.

Foto: Helleskitchen.org
Mate fra Danmark

Mate Csatlos fra Danmark startet dagen med oppgaven Signature Drink. Her skal bartenderen ta utgangspunkt i sin signaturdrink som viser hvilken bar man kommer fra og selvsagt hvem man er som bartender.

Foto: Helleskitchen.org
Dommerne smaker drinken til Mate.

Mate jobber i en japanskinspirert bar på restaurant Umami i København. Stilen hans er ganske avansert og han serverer en drink med kamomillete, tørr sherry, mørk rom, grapefrukt, salte plommer og spiselig jord og kalk.

Foto: Helleskitchen.org
Mate

Cocktails at Home lagde han en spennende og velsmakende gløgg laget på Ketel One vodka, sellerisalt, tomat, ramsløk og tre forskjellige bær. 

Foto: Helleskitchen.org
Matt Preston må shake vinaigretten til Mates drink.

Mate hadde blant annen Matt Preston som dommer i denne oppgaven – kjent fra Masterchef Australia. Mate lagde en cocktails med ananas, honning og lime-vinaigrette med ristede korianderfrø og pepper. Han tilsatte Angustura bitters, hibiskusolje og Johnny Walker Gold. I tillegg tilsatte han en sitronolje-soda til drinken. Kanskje en litt avansert cocktail til hjemmebruk, men lekker og nydelig var den definitivt.

Foto: Helleskitchen.org
Mates cocktail.
Foto: Helleskitchen.org
Jusso fra Finland.

Jusso Vilanen fra Finland startet dagen i oppgaven Signature Drink. Gladgutten lagde en drink med rismelk, tequila, Galliano, sukkerlake og sitronjuice. Han sprayer absint over drinken ved servering. Dommeren digger ham og sier at han definitivt burde få seg en karriere på TV.

Foto: Helleskitchen.org
Jusso

Cocktails at Home disker han opp med en Bloody Mary laget på gule tomater, eddik, pepperrot, pepper og krondill. Den serveres med typisk svensk/finsk krepselagssang og han får dommerne og  Matt Preston til å synge av full hals på svensk.
Cocktailen til hjemmebruk er en «Super Duper Tutti Frutti Awsome Cocktail» laget med hvitvin, lime, vannmelon, sukker, rødvin, honning, chili og zacapa rom. Den serveres i lag og ser veldig tutti frutti ut. Super innsats fra fargeklatten Jusso.

Foto: Helleskitchen.org
Julian

Julian Brady fra Norge starter dagen med oppgaven Signature Drink. Han har valgt å vinkle på regntunge Bergen, der han bor og jobber på Vaskeriet bar. Han går for Tanquery 10 som sprit da denne ginen minner ham om naturen. Han lager en olje av granskudd og en sirup på einebusk. Drinken har han kalt «Ut på tur, aldri sur» og han har en humoristisk og levende fremførelse.

Foto: Helleskitchen.org
Dommerne får en solid regndusj mens de smaker drinken til Julian.

Ved servering setter han glassene på en seng av mose (bra å ha hvis man plutselig må på do i naturen, som Julian kommenterte). Han helte tørris på og satte på fuglesangmusikk samt sprayet dommerne med vann for å få frem regnværsfølelsen fra Bergen. En super presentasjon!

Foto: Helleskitchen.orgSiste oppgave for Julian denne dagen er  Cocktails at Home. Han serverer en deilig Bloody Mary med basilikumolje fra en gigantisk lommelerke.

Foto: Helleskitchen.org
Det er en real lommelerke!

Han setter hele dommerpanelet i sving med å lage selve cocktailen og Julian gjør vel egentlig ikke noe selv. – Jeg er Bar Manager i Bergen, så jeg delegerer, sier Juian og fleiper med dommerne. Drinken lages med sirup laget på honning og pepper. Han bruker Zacapa rom som sprit, kanel, appelsinsaft, frisk ingefær og rød vermut. Drinken kaller han «Forspill». 

Foto: Helleskitchen.org

Julian hadde en veldig fin dag i går, men selv var han ikke så fornøyd med resultat sitt i siste oppgave. Perrsonlig synes jeg uansett at Julian har vært skummelt rolig, avslappet og kul i konkurransen. En fantastisk presentasjon i alle fire oppgavene.

Foto: Helleskitchen.org
Julian spøker med dommerne.

Ok. Alle 55 bartendere har servert og fullført fire oppgaver. Nå skal antall bartenders kuttes til Top Ten. Her er listen over de som går videre til neste dags oppgave:

Denmark – Mate Csatlos (Place of work: Kabuku at Umami)
Japan – Suguru Makinaga (Place of work: Bar Leigh Islay)
Sweden – Josephine Sondlo (Place of work: Penny and Bill)
Mexico – Fatima Del Carmen Leon (Place of work: Fifty Mils)
Great Britain – Jamie Jones (Place of work: No Fixed Abode)
Canada – Kaitlyn Stewart (Place of work: Royal Dinette)
Australia – Andrea Gualdi (Place of work: Maybe Frank)
Turkey – Kevin Patnode (Place of work: Kulhanbeyi)
USA – Chris Cardone (Place of work: I Sodi)
Austria – Marcus Philipp (Place of work: Albertina Passage)

Foto: Helleskitchen.org
Her er de ti som går videre til neste utfordring som finner sted senere i dag her i Mexico City.

Dessverre gikk hverken Jossu eller Julian videre. Men nivået er så sinnssykt høyt og det er bare plass til 10 stykker i den globale semifinalen. Hvordan det går videre med vår svenske og danske bartender kan du lese om på HellesKitchen videre.

Forrige

Så er det tid for cocktails!

Ovnsbakte kyllinglår med sensommerens godsaker

Neste

Legg igjen en kommentar