Klart for regionsfinale av S.Pellegrino Young Chef

Det er klart for den fjerde utgaven av S.Pellegrino Young Chef, og Liliana Haaland og Oliver Serve skal representere Norge i den regionale finalen for UK og Nord-Europa i London 12. november. Jeg kommer til å være i London å se på, så følg med på min instastories (@helleskitchen på Instagram) for å se hvordan det går.

Norges håp i finalen er Liliana Haaland (23) og Oliver Serve (28). Liliana er fra Karmøy og jobber som frilanskokk. Hun har tidligere jobbet ved Michelin-restauranten Renaa i Stavanger, og er Norges første kvinnelige kokk som har kvalifisert seg til konkurransen. Liliana kommer fra en familie med lange mattradisjoner. God kunnskap om råvarer og videreføring av matkunnskap, er viktige ingredienser i hennes matfilosofi. 

– Jeg fokuserer på det rene og enkle, og bruker ville vekster og litt utradisjonelle råvarer i rettene jeg lager. I S.Pellegrino Young Chef skal jeg presentere reinsdyrstunge med norsk tradisjonelt garnityr, sier Liliana.

Oliver er fra Köln i Tyskland, men bosatt i Oslo og jobber som soussjef ved bankettavdelingen på Grand Hotel. Han fokuserer på naturlige og rene smaker – du skal smake hva du spiser.

– Deltakelsen i S.Pellegrino Young Chef betyr veldig mye for meg, da det er en av de største og viktigste konkurransene i verden for unge kokker. Retten jeg skal presentere er en tartar av dåhjort med ulike skogssmaker, sier Oliver.

Björn Svensson. Foto: Helle Øder Valebrokk

Kjøkkensjef og eier av Michelin-restauranten Galt i Oslo, Bjørn Svensson, skal delta i juryen, som for øvrig består av flere andre fremstående kokker fra rundt om i verden.

Juryen velger hvem som går videre som finalist til selve finalen i Milano i juni 2020. 

12 finalister

I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen, som sist gang tiltrakk seg over 3000 søkere, vil mer enn 70 toppkokker fra hele verden være involvert som jurymedlemmer i de lokale konkurransene. 12 unge kokker fra 12 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister.

Odd Ivar Haglund fra Brasserie Fengselet og Tomasz Rochon fra Grefsenkollen representerte Norge i Stockholm under forrige Young Chef-regionfinale, men de kom seg ikke videre til selve finalen i Milano.

Vinneren av S.Pellegrino Young Chef får muligheten til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden.

Tidligere vinnere inkluderer Yasuhiro Fujio, Japan, i 2018, Mitch Lienhard, USA, i 2016, og Irland-baserte Mark Moriarty, i 2015. Bocuse d’Or-deltaker Christian A. Pettersen endte som nummer to, med liten margin, bak Moriarty.

Fire faser

S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som foregår i fire faser:

FASE I – Søknad (4. februar – 30.april 2019)

FASE II – Global Shortlist (1. juni 2019)

ALMA (verdens ledende internasjonale utdanningssenter for italiensk mat) velger maksimalt 10-15 semifinalister for hver av de 12 nøkkelregionene.

FASE III – Lokale konkurranser (semifinaler) (21. juni – 31. desember 2019)

Ved utgangen av desember 2019 vil 12 semifinalister fra 12 ulike regioner i hele verden bli annonsert som offisielle finalister og vil deretter gå videre til selve finalen i Milano, Italia.

FASE IV – S.Pellegrino Young Chef finalen (juni 2020)

I juni 2020 vil de 12 unge kokkefinalistene samles i Milano for «Grand Finale», arrangert av S.Pellegrino.

Til info: Teksten er hentet fra pressemeldingen fra S.Pellegrino Young Chef

Forrige

Quiche Lorraine med Gruyère AOP

24-stjerners middag

Neste

Legg igjen en kommentar