konkurranse London

Klart for regionsfinale av S.Pellegrino Young Chef

november 11, 2019

Det er klart for den fjerde utgaven av S.Pellegrino Young Chef, og Liliana Haaland og Oliver Serve skal representere Norge i den regionale finalen for UK og Nord-Europa i London 12. november. Jeg kommer til å være i London å se på, så følg med på min instastories (@helleskitchen på Instagram) for å se hvordan det går.

Norges håp i finalen er Liliana Haaland (23) og Oliver Serve (28). Liliana er fra Karmøy og jobber som frilanskokk. Hun har tidligere jobbet ved Michelin-restauranten Renaa i Stavanger, og er Norges første kvinnelige kokk som har kvalifisert seg til konkurransen. Liliana kommer fra en familie med lange mattradisjoner. God kunnskap om råvarer og videreføring av matkunnskap, er viktige ingredienser i hennes matfilosofi. 

– Jeg fokuserer på det rene og enkle, og bruker ville vekster og litt utradisjonelle råvarer i rettene jeg lager. I S.Pellegrino Young Chef skal jeg presentere reinsdyrstunge med norsk tradisjonelt garnityr, sier Liliana.

Oliver er fra Köln i Tyskland, men bosatt i Oslo og jobber som soussjef ved bankettavdelingen på Grand Hotel. Han fokuserer på naturlige og rene smaker – du skal smake hva du spiser.

– Deltakelsen i S.Pellegrino Young Chef betyr veldig mye for meg, da det er en av de største og viktigste konkurransene i verden for unge kokker. Retten jeg skal presentere er en tartar av dåhjort med ulike skogssmaker, sier Oliver.

Björn Svensson. Foto: Helle Øder Valebrokk

Kjøkkensjef og eier av Michelin-restauranten Galt i Oslo, Bjørn Svensson, skal delta i juryen, som for øvrig består av flere andre fremstående kokker fra rundt om i verden.

Juryen velger hvem som går videre som finalist til selve finalen i Milano i juni 2020. 

12 finalister

I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen, som sist gang tiltrakk seg over 3000 søkere, vil mer enn 70 toppkokker fra hele verden være involvert som jurymedlemmer i de lokale konkurransene. 12 unge kokker fra 12 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister.

Odd Ivar Haglund fra Brasserie Fengselet og Tomasz Rochon fra Grefsenkollen representerte Norge i Stockholm under forrige Young Chef-regionfinale, men de kom seg ikke videre til selve finalen i Milano.

Vinneren av S.Pellegrino Young Chef får muligheten til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden.

Tidligere vinnere inkluderer Yasuhiro Fujio, Japan, i 2018, Mitch Lienhard, USA, i 2016, og Irland-baserte Mark Moriarty, i 2015. Bocuse d’Or-deltaker Christian A. Pettersen endte som nummer to, med liten margin, bak Moriarty.

Fire faser

S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som foregår i fire faser:

FASE I – Søknad (4. februar – 30.april 2019)

FASE II – Global Shortlist (1. juni 2019)

ALMA (verdens ledende internasjonale utdanningssenter for italiensk mat) velger maksimalt 10-15 semifinalister for hver av de 12 nøkkelregionene.

FASE III – Lokale konkurranser (semifinaler) (21. juni – 31. desember 2019)

Ved utgangen av desember 2019 vil 12 semifinalister fra 12 ulike regioner i hele verden bli annonsert som offisielle finalister og vil deretter gå videre til selve finalen i Milano, Italia.

FASE IV – S.Pellegrino Young Chef finalen (juni 2020)

I juni 2020 vil de 12 unge kokkefinalistene samles i Milano for «Grand Finale», arrangert av S.Pellegrino.

Til info: Teksten er hentet fra pressemeldingen fra S.Pellegrino Young Chef

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg igjen et svar

%d bloggere liker dette: