Burgerkamp på Burger Joint

Mandag var jeg med i en burgerkonkurranse på Burger Joint som ligger på Aker Brygge i Oslo. Et utvalg matbloggere (bl.a Tjodunn fra smakenavoslo.no, Julie fra juliesmatblogg.no og Suzanne Aabel fra suzanneaabel.blogg.no, som strengt tatt ikke er en matblogg, men det blir kanskje det neste?) møttes på det trange kjøkkenet for å lage sin versjon av det som skal bli månedens burger – som er å få kjøpt på Burger Joint i hele desember.

Min burger
Min burger

Briefen vi hadde fått var å lage en burger som kan gå på menyen i burgerrestauranten og som må inneholde produktet TINE Lettrømme fra Nord (et nytt rømmeprodukt laget på geitemelk). Navnet på burgeren skulle da bli Goat’a have it!

Jeg har vært mye ute å reist den siste uken: Gotland, London og København, og det var først søndag ettermiddag at jeg kunne konsentrere meg om burgeroppgaven. Og av og til er det kanskje greit at man ikke overtenker ting. Jeg fikk min inspirasjon på smørrebrødrestauranten Schønnemann der jeg spiste på lørdag. På menyen så jeg «Æbleflæsk». Dette er en klassisk dansk julerett som består av flesk, epler, løk og timian. Jeg lot dette bli inspirasjonen min videre. Men jeg ville gi burgeren et solid kick av smak, og ville krydre burgeren litt ekstra med mitt selvlagde magic mushrom-pulver. Det er ikke mer komplisert enn tørket steinsopp kvernet til pulver, altså, men det gir en ekstra umami-effekt og fungerer dermed som en smaksforsterker. Resten av oppskriften kan du se nedenfor.

Jimmy Øien fra Kokkelandslaget.
Jimmy Øien fra Kokkelandslaget.
Kjøkkensjef og eier av Burger Joint i Oslo, Ann Vestgren
Kjøkkensjef og eier av Burger Joint i Oslo, Ann Vestgren
Det lages burger.
Det lages burger.
Tjodunn fra Smakenavoslo.no tørker svetten fra pannen min. Det jobbes sååå hardt inne i det lille kjøkkenet på Burger Joint.
Tjodunn fra Smakenavoslo.no tørker svetten fra pannen min. Det jobbes sååå hardt inne i det lille kjøkkenet på Burger Joint.
Moro på kjøkkenet. Heiagjengen min (Erik) gir god støtte til meg og Tjodunn.
Moro på kjøkkenet. Heiagjengen min (Erik) gir god støtte til meg og Tjodunn.

Konkurransen foregikk, som tidligere nevnt, på Burger Joints trange kjøkken og vi fikk en time på oss til å levere vår burger. De flinke kokkene på Burger Joint hjalp oss å fritere, steke og bringe oss det vi eventuelt trengte.

Rett før vi får resultatet.
Rett før vi får resultatet.

Slekt og venner heiet på sine favoritter og dommerene smakte og noterte flittig. Etter et kort jurymøte var det klart hvem som kunne kåres til burgerkonge, og overraskende nok ble det meg. Burgeren, som nå altså skal serveres som månedens burger på Burger Joint på Aker Brygge, kan du kjøpe i hele desember. Så da foreslår jeg vel at du tar turen ned til brygga og jafser innpå med en herlig burger.

Resultatet skal avsløres.
Resultatet skal avsløres.
Burgeren min.
Burgeren min.

Goat’a have it

Burger:

Krydres med salt, pepper og tørket steinsoppulver.

Steinsoppulver lages slik:

 • Tørket steinsopp kvernes til fint pulver i en kaffekvern eller kjøkkenmaskin. Oppbevares i lufttett boks.

Kompott av løk, eple, timian og TINE Lettrømme fra Nord:

 • Rasp 2 norske, syrlige epler
 • Rasp 1 løk
 • 2 ts nøytral olje
 • 1 ts eplecidereddik
 • salt,pepper
 • 2 ss hakket timian
 • 1 ts sukker
 • ½ dl vann
 • 4 ss TINE Lettrømme fra Nord

Fremgangsmåte: Stek epler og løk i litt olje. Dryss over sukker. La dette myknes ca 15 minutter. Tilsett litt av timianen og eplecidereddiken, salt og pepper. Stek videre på medium varme i 5 minutter. La dette avkjøle seg litt før du blander resten av timian og TINE Lettrømme fra Nord.

 Epleskiver:

Skjær tynne skiver av eple.

Baconsmuler:

Velg et godt kvalitetsbacon som er saltet og røkt. Skjær det i små terninger og stek det lenge på medium varme. Hakk terningene til smuler når baconet er ferdig stekt og lettere avkjølt.

Salat:

Spinatblader

Ketchup:

Burger Joints egen Bloody Mary-ketchup.

Fritert jordskokk:

Skjær tynne skiver av jordskokk (med skallet på) og frityrstek dem sprø i nøytral olje.

Montering i rekkefølge fra nederst til øverst:

 • Burgerbrød (bunn)
 • Ketchup
 • Spinatblader
 • Burger
 • Kompott
 • Baconsmuler
 • Epleskive
 • Jordskokkchips
 • Burgerbrød (topp)

Du finner også oppskriften på TINE sine hjemmesider.

Alle foto i dette blogginnlegget er tatt av TINE/Erik Five.

Forrige

Julestemning i Kongens by

Afterski midt i London

Neste

Legg igjen en kommentar