lunsj smørrebrød

Sommerblings med erter, feta og mynte

august 1, 2016

Grønnsaksbutikkene bugner av herlige grønnsaker og frukt denne tiden. Jeg får lyst til å kjøpe alt! En lunsjrett jeg elsker på sommeren er en real blings. Et stykke ristet brød som jeg kan toppe med akkurat det jeg liker den dagen. I dag falt valget på fetaost, mynte og ferske erter. Og for en sommerfest dette ble! Ferske erter er et kjært minne for meg. Hver sommer hjalp jeg morfar på gården i Danmark med å rense ertebelger for erter. Jeg har fremdeles teknikken inne når det kommer til å knekke belgene på riktig måte for så å dra ertene ut med en finger.

Feta, erter, mynte, sitron og god olivenolje. Alt som skal til.

Feta, erter, mynte, sitron og god olivenolje. Alt som skal til.

Slik lager du sommerblingsen min:

  1. Rist to skiver god baguette eller landbrød.
  2. Hell god olivenolje over brødet mens det er varmt og kan suge til seg den deilige smaken fra olivenoljen.
  3. Smuldre fetaost over. Strø over erter og mynteblader. Tilsett mer olivenolje og finriv sitronskall over. Litt pepper på toppen og du har verdens beste sommerlunsj.

DSCF3914

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: